Lid worden

Alle berichten over aanpak van de crisis

K.F. Hein Fonds opent snelloket corona-initiatieven

Door K.F. Hein Fonds Gepost op 25 mei 2020
Het K.F. Hein Fonds vindt het belangrijk dat mensen de regio Utrecht mooier en sterker maken, en dat inwoners de kans krijgen om verder te komen.

Het K.F. Hein Fonds vindt het belangrijk dat mensen de regio Utrecht mooier en sterker maken, en dat inwoners de kans krijgen om verder te komen. Juist nu! Deze tijden, waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgen en de mogelijkheden en onmogelijkheden in rap tempo veranderen, vragen om veel creativiteit van iedereen. Van makers, van presentatie-instellingen, van maatschappelijke organisaties en daarmee ook van fondsen. 

Daarom heeft het K.F. Hein Fonds een snelloket ingericht voor initiatieven die geïnspireerd zijn door deze tijd, en die om praktische of inhoudelijke redenen snel uitgevoerd moeten worden. Stichtingen en verenigingen kunnen voor culturele of maatschappelijke projecten een bijdrage aanvragen van maximaal € 5.000 en krijgen binnen twee weken antwoord op hun aanvraag.

Zo steunt het fonds initiatieven waar die nodig zijn en op het moment dat die nodig zijn.

Voorbeelden

Intussen heeft het K.F. Hein Fonds al een aantal projectaanvragen versneld behandeld. Bijvoorbeeld de online Beauforthuis Sessies, een serie van twaalf live-stream concerten tussen mei en augustus. En het Kunst-doe-boekje van Axion-Continu, samengesteld door Utrechtse kunstenaars, vol creatieve dingen om te doen voor bewoners van woonzorgcentra. Ook steunden we de concertserie The Show must go ON-line van Stichting Ruis, met zeventien concerten van mei t/m augustus in dB’s die worden gestreamd, en ontving Al Amal een bijdrage voor speelgoedbonnen voor kwetsbare gezinnen als onderdeel van hun project ‘Voedselpakketten uit het hart’.

Over K.F. Hein Fonds

Het K.F. Hein Fonds steunt bijzondere initiatieven en individuen met giften, adviezen, prijzen, beurzen en opdrachten. Bovendien brengen we waardevolle projecten graag breed onder de aandacht en denken we mee hoe samenwerking een initiatief kan versterken.

Lees meer over het snelloket op de website van het K.F. Hein Fonds.

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid