Lid worden

Alle bijeenkomsten

Filantropie: Recht en Samenleving

17 mei 2022 19:00 - 21:00 Vrije Universiteit Ticket beschikbaar € 1.500,00
De Vrije Universiteit organiseert een module 'Juridische vakkennis' speciaal gericht op goede doelen. De module start op 17 mei 2022.

Bestuurdersaansprakelijkheid, Geefwet en de gevolgen van de ANBI-status. Tijdens de module Filantropie en recht kom je in aanraking met uiteenlopende juridische deskundigen op deze terreinen. De docenten brengen je tijdens hoorcolleges juridische vakkennis bij, speciaal gericht op goede doelen, en stichtingen en verenigingen met een maatschappelijk doel.

Aan de orde komen onder meer: stichtingen- en verenigingenrecht, belastingrecht voor goede doelen, de ANBI-status, recht rondom subsidies, bestuursmodellen voor filantropische organisaties, recht rondom nalatenschappen en geven aan goede doelen.

Daarnaast komen actuele fiscale aspecten van de filantropie. Wanneer mag je als goed doel een erfenis volledig houden? Hoe zit het met de belastingaangifte bij een nalatenschap als ANBI? Ook komt de Geefwet aan bod. De cursus is interactief en er is ruim gelegenheid voor vragen vanuit de deelnemers. Je sluit de module af met een openboektentamen.

Data en kosten

Kosten: €1.500,- inclusief studiemateriaal
Duur: 8 bijeenkomsten van 2 uur
Data: 17, 24, 31 mei, 7, 14, 21, 28 juni en 5 juli 2022.

Meer lezen en aanmelden

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid