De continuïteit van de filantropie

Juist nú belangrijk in tijden van crisis! Wilt u meer lezen over de aanpak van onze fondsen en foundations? Of wilt u zelf graag bijdragen? Informatie over de aanpak van de crisis

Lid worden

Stappenplan Toetsing FIN Code Goed Bestuur

Volg de 6 stappen om te laten toetsen of uw organisatie voldoet aan de FIN Normen Goed Bestuur

1. Meld uw organisatie aan met een e-mail naar toetsing@verenigingvanfondsen.nl

2. U ontvangt een bevestiging met de Jaarlijkse Verklaring FIN Normen Goed Bestuur, de handleiding en toegang tot een SharePoint site exclusief voor uw organisatie en de toetser. 

3. Vul de verklaring in plaats deze met de benodigde stukken (zoals statuten, jaarverslag en beleidsplan) op uw SharePoint site. Met een e-mail naar toetsing@verenigingvanfondsen.nl geeft u aan dat de stukken klaar staan. 

4. Als alles compleet is, krijgt u bericht dat er getoetst wordt. Zo nodig kan de toetser contact met u opnemen met vragen. 

5. Zodra de toetsing is afgerond, ontvangt u de bevindingen en daarna brengt de toetser een advies uit aan de FIN Commissie Goed Bestuur.

6. De FIN Commissie Goed Bestuur beoordeelt of de verklaring voldoende is onderbouwd door de benodigde stukken en dat oordeel wordt aan u gestuurd. 


Uw organisatie is nu getoetst, dat wordt op de FIN website vermeld en kunt u ook op uw eigen website vermelden.

Indien uw organisatie al is getoetst in de afgelopen 4 jaar, of als u voldoet aan de Erkenningsregeling Goede Doelen van het CBF dan hoeft u alleen de eerste 3 stappen te volgen.  

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid