Lid worden

Alle berichten over aanpak van de crisis

OpenEmbassy

OpenEmbassy is bezig een netwerk te bouwen van mensen en organisaties in Nederland, die van steun kunnen zijn voor mensen die door de oorlog in Oekraïne worden gedwongen om hun land te verlaten en in Nederland aankomen of hier zijn en niet terug kunnen gaan.

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne is er een ongekende stroom vluchtelingen uit Oekraïne (én Rusland) op gang gekomen. GoldSchmeding Foundation's projectpartner OpenEmbassy is direct in actie gekomen om in te spelen op de behoeften van de mensen die naar Nederland vluchten.

Veilige toekomst

Het doel is de mensen een veilige toekomst te bieden. Hierbij is de focus in het bijzonder gericht op de aansluiting met werk, maar is er ook aandacht voor andere noodzakelijke randvoorwaarden voor een veilig bestaan, integratie en volwaardige participatie. 

OpenEmbassy zet daarbij in brede zin hun kennis en netwerk in en maakt daarbij in het bijzonder gebruik van de kennis en inzichten vanuit het Platform Nieuwkomers & Werk. Zij trekken in hun activiteiten nu op met Bunq bank en de nieuw opgerichte Foundation People for People (een samenwerking van Bunq, Picnic en Message Bird).

Hoeveel mensen vanuit het oorlogsgebied naar Nederland gaan komen, en wie wanneer welke ondersteuning nodig heeft, is nu uiteraard nog niet goed in te schatten, maar algemeen gaat men wel uit van duizenden of tienduizenden mensen. Bij de Foundation People for People hebben zich inmiddels al meer dan 2.000 mensen gemeld met hulpvragen. 

OpenEmbassy wil nu beginnen met het ondersteunen van de eerste 20 mensen. Ze breiden vervolgens systematisch en gestructureerd hun netwerk en activiteiten uit. Op basis van de praktijkervaringen met de eerste tientallen mensen, kan naar behoefte verder worden geschaald, waarbij de aanpak wordt geoptimaliseerd op basis van geleerde lessen.

Aansluiten bij het netwerk

Zowel OpenEmbassy als People for People komen graag in contact met ook andere fondsen die hen zouden willen ondersteunen.

Wil je OpenEmbassy hierbij helpen of ken je mensen die zich bij het netwerk willen aansluiten? mail of bel +31 6 42962696.

meer lezen Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid