De continuïteit van de filantropie

Juist nú belangrijk in tijden van crisis! Wilt u meer lezen over de aanpak van onze fondsen en foundations? Of wilt u zelf graag bijdragen? Informatie over de aanpak van de crisis

Lid worden

FIN Code Goed Bestuur voor effectieve en efficiënte organisaties

Met de FIN Code Goed Bestuur laten fondsen en foundations zien dat zij professioneel bestuur serieus nemen en zich daarvoor willen verantwoorden.

De FIN Code Goed Bestuur bevat de door de leden opgestelde normen over effectief en verantwoord bestuur. FIN-leden die verklaren dat zij aan deze normen voldoen en zich vrijwillig laten toetsen onderschrijven daarmee het belang van goed en professioneel bestuur.


Fondsen aangesloten bij de FIN

De fondsen en foundations die aan de FIN Code Goed Bestuur voldoen herkent u aan het blauwe 'code goed bestuur' icoon

een proces van continu ‘leren en verbeteren’

De FIN Code Goed Bestuur

De FIN Code Goed Bestuur geeft normen over het besturen, toezichthouden, het afleggen van verantwoording en het afwegen van belangen. De normen stimuleren een effectief bestuur en een en efficiënte organisatie en dragen daarmee bij aan het behalen van de maatschappelijke missie. Zoals bij veel aspecten van een organisatie is het een proces van continu ‘leren en verbeteren’.

Lees meer over de FIN Code Goed Bestuur

Toetsing FIN Code Goed Bestuur

Goed en effectief bestuur, dat is de kern van de vrijwillige zelfregulering bij de FIN-leden. Met deelname aan de toetsing laat u zien dat ook uw organisatie goed en effectief wordt bestuurd. Deelname is eenvoudig; U dient de Jaarlijkse Verklaring FIN Normen Goed Bestuur in en eens in de vier jaar wordt deze verklaring onafhankelijk extern getoetst. Volg de 6 stappen van de toetsing en ontdek of er verbeterpunten zijn in het bestuur van uw organisatie, zodat u zich nog effectiever in kunt zetten voor uw maatschappelijke missie!

Handleiding Toetsing Jaarlijkse Verklaring

Stappenplan Toetsing FIN Code Goed Bestuur

Volg de 6 stappen om te laten toetsen of uw organisatie voldoet aan de FIN Normen Goed Bestuur

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid