Lid worden

Alle bijeenkomsten

Evalueren en impact in de filantropische sector

1 november 2022 19:00 - 21:00 Vrije Universiteit Ticket beschikbaar € 1.500,00
De Vrije Universiteit organiseert de module 'Evalueren en impact in de filantropische sector'. De module start op 1 november 2022.

Adviseren over de effectieve evaluatie van projecten binnen filantropische organisaties

Monitoring 

Als je werkt bij een organisatie, die gefinancierd wordt vanuit filantropische middelen, moet je verantwoording kunnen afleggen over projecten. Fondsen en geldschieters willen meer dan vroeger inzicht in de door hen gefinancierde projecten. Maar je wilt ook zelf weten wat het resultaat is van je organisatie en je eigen inspanningen. Tijdens deze module leer je hoe je op een systematische manier projecten en doelen ervan kunt omschrijven en waarom een project bijdraagt aan het bereiken van die doelen. Dit gebeurt mede aan de hand van de theory of change.

Programma- en projectevaluatie

Daarnaast wordt in deze module aandacht besteed aan het opzetten van het evaluatieproces: hoe kun je de maatschappelijke impact (het gewenste doel) van projecten evalueren en aantoonbaar maken? Dat is belangrijk naar donateurs of geldschieters. Welke mogelijkheden om te evalueren zijn beschikbaar en wat is dan voor uw project het meest geschikt? Welke problemen zijn te verwachten en hoe pak je die aan?

Effectmeting

Tenslotte staan we stil bij de mogelijkheden en onmogelijkheden bij het meten van het gewenste maatschappelijke resultaat. Hebben de projecten en activiteiten van uw organisatie bijgedragen aan het dichterbij brengen van de gewenste doelen? Hoe beschrijf je dat? Wat is de invloed van de projecten en de activiteiten van uw organisatie op de langere termijn?

Eigen opdracht

Tijdens de module wordt gewerkt aan een eigen opdracht die aan het eind wordt afgesloten met een paper. Daarmee oefen je in het formuleren van de verantwoording en de resultaten bij filantropische projecten.

Data en kosten

Kosten: €1.500,- Inclusief studiemateriaal.
Duur: 8 bijeenkomsten van 2 uur,  2 uur voorbereidingstijd per bijeenkomst, uitwerking eigen paper vergt ongeveer 10 uur.
Data: 1, 8, 15, 22, 29 november, 6, 13, 20 december 2022.

Meer lezen en aanmelden

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid