Lid worden

Alle bijeenkomsten

Financieel management bij filantropische organisaties

30 augustus 2022 19:00 - 21:00 Vrije Universiteit Ticket beschikbaar € 1.500,00
De Vrije Universiteit organiseert een module Financieel management bij filantropische organisaties. De module start op 30 augustus 2022.

Welke kansen en risico’s liggen er bij de diverse inkomstenbronnen?

Elke maatschappelijke organisatie is afhankelijk van inkomsten. Deze inkomsten kunnen worden verkregen door middel van fondsenwerving of het werven van subsidies bij vermogensfondsen of overheden. Ook houden steeds meer organisaties zich bezig met investeringen met een maatschappelijk rendement. Welke kansen en risico’s liggen er bij de diverse inkomstenbronnen?

Vervolgens moeten deze inkomsten op een nette manier worden beheerd en besteed. Dit alles moet op een overzichtelijke en goede manier worden vastgelegd. Governance is hierbij een sleutelbegrip. In deze module wordt er gekeken naar de inkomsten van maatschappelijke organisaties, het beheer van de financiën en de besteding van de middelen. 

Waar komt het geld vandaan, wat doet het geld binnen de organisatie en hoe verlaat het de organisatie? Welke kansen liggen er in sociaal ondernemerschap, venture philanthropy en missie gerelateerd investeren?

Daarnaast is er aandacht voor risicobeheer: welke interne en externe risico’s brengen verschillende inkomstenbronnen voor goede doelen en andere filantropische organisaties met zich mee? Hoe kan, met nadruk op de doelstelling van de organisatie, vorm worden gegeven aan het vermogen van de organisatie? In de module proberen we antwoord te geven op deze en uw eigen vragen rondom het financieel management bij een filantropische organisatie.

Data en kosten

Kosten: €1.500,- inclusief studiemateriaal.
Duur: 8 bijeenkomsten van 2 uur.
Data: 30 augustus, 6, 13, 20, 27 september, 4, 11, 25 oktober 2022.

Meer lezen en aanmelden

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid