Lid worden

Alle nieuwsberichten

De meerwaarde van de Code Sociale Ondernemingen voor fondsen en investeerders

Gepost op 25 november 2019
Welke meerwaarde kan de Code Sociale Ondernemingen bieden voor fondsen en foundations?


Een verkenning bij het Anton Jurgens Fonds en Oranje Fonds

Welke meerwaarde kan de Code Sociale Ondernemingen bieden voor fondsen en foundations? Hoe helpt de Code hen in hun activiteiten richting sociaal ondernemers? De Code Sociale Ondernemingen sprak erover met Frans Jurgens, bestuurslid op de binnenlandportefeuille van het Anton Jurgens Fonds, Tineke Kemp, portfoliomanager Nederland bij het Anton Jurgens Fonds en Freek Mekking, senior projectadviseur van het Oranje Fonds.

In dit eerste deel bespreken zij op welke wijze beide fondsen bijdragen aan sociaal ondernemerschap in Nederland. Beide fondsen gaan dieper in op de afwegingen die zij maken bij hun besluit tot financiering van een onderneming en brengen in kaart op welke manier de Code Sociale Ondernemingen hierbij ondersteunend kan zijn. 

‘De Code ligt heel erg in het verlengde van hoe we intern al werkten en geeft de kans om dit op te schalen naar een nog breder, groter speelveld met nog meer spelers die, voordat ze beginnen met investeren of klant worden nadenken: met wie heb ik hier te maken? De komst van de Code en het Register is voor ons een hele logische volgende stap.’, aldus Frans Jurgens. 


Lees het eerste deel van interview hier; het tweede deel wordt eind november gepubliceerd. Daarin wordt dieper ingegaan op het due diligence traject van fondsen en hoe de Code daarin kan bijdragen. Ook scheppen beide fondsen een vergezicht op de maatschappelijke waarde van de Code en sociaal ondernemerschap, nu er een nieuwe generatie opkomt die vanuit andere waarden denkt en consumeert.>> Meer informatie over de Code Sociale Ondernemingen

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid