Lid worden

Alle nieuwsberichten

De markt van sociale initiatieven in kaart

Door Oranje Fonds Gepost op 21 april 2022
Doe mee aan de pilot van het VSBfonds en het Oranje Fonds om de markt van sociale initiatieven in kaart te brengen!

Binnen het FIN ledenbestand steunen bijna 100 fondsen initiatieven van burgers of organisaties uit het maatschappelijk middenveld met een sociaal doel. Het blijkt echter lastig te zijn om goed in kaart te brengen hoeveel van deze initiatieven er in Nederland zijn en in welke gebieden zij zitten. Daarom is de vraag of we wel de initiatieven bereiken die we willen bereiken niet goed te beantwoorden. Ook is niet volledig duidelijk wat de dekking en overlap van sociale fondsen is. En welke initiatieven niet goed gevonden worden en daardoor te weinig steun krijgen.

We kunnen betere afwegingen maken als we dit wel weten en fondsen kunnen beter met elkaar samenwerken. Dit is de aanleiding voor het Oranje Fonds en VSBfonds om de markt in kaart te brengen. In eerste instantie in een pilot via het bij elkaar brengen van bestaande onderzoeken en onze eigen datasets (wie kennen we al en wat weten we al van ze). 

We nodigen fondsen uit die aanvullende data hebben om bij te dragen aan de pilot. Wilt u hieraan meedoen en er zo voor zorgen dat ons gezamenlijke beeld van sociale initiatieven verbetert? Stuur een mailtje naar Boris.alberda@oranjefonds.nl of via nummer 06 8387 9700.

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid