Lid worden

Alle nieuwsberichten

De meest succesvolle aanpak van jeugdwerkloosheid gaat groeien!

Met een wetenschappelijk onderbouwde methodiek weet de Buzinezzclub sinds 2009 kwetsbare jongeren effectief en langdurig te verbinden met de arbeidsmarkt.

Door het bieden van een intensief trainingsprogramma, met o.a persoonlijke begeleiding, ondersteuning bij het schrijven van een toekomstplan en uitvoerige coaching, lukt het de Buzinezzclub om het leven van jongeren significant te verbeteren. Deelname zorgt voor meer stabiliteit, een vast inkomen en straalt bovendien af op de eigen omgeving. De aanpak is zelfs zo effectief, dat de International Labour Organization de aanpak in 2019 heeft uitgeroepen tot  ā€˜worldwide best practiceā€™. Na het binnenhalen van die prestigieuze erkenning kon groei niet achterblijven. Zo is een samenwerking ontstaan tussen de Buzinezzclub en Goldschmeding Foundation, opgericht door de grondlegger van Randstad Frits Goldschmeding. De ambitie is groot: tien keer zo groot worden in enkele jaren. Het doel is om jaarlijks maar liefst 5.000 kwetsbare members een kans te bieden op de arbeidsmarkt. Zo willen de partners (jeugd)werkloosheid flink terugdringen in steden waar het probleem groot is. De club is momenteel actief in o.a Rotterdam, Eindhoven en Vlaardingen en verwacht in meerdere gemeenten en steden te starten. Het team werkt nauw samen met fondsen, gemeenten, (vrijwillige) coaches en werkgevers en creĆ«ert zo een ecosysteem van succes in de regio. Maar liefst 60-80% van de deelnemers maakt een stap op de arbeidsmarkt: dat kan een opleiding zijn, een passende baan of zelfs een eigen onderneming. Die kans verdienen nog veel meer jongeren en nieuwe Nederlanders! 

Op 1 november sluit Aart Jan de Geus (voormalig minister Sociale Zaken en huidig bestuursvoorzitter Goldschmeding Foundation) aan bij de Online Koffietafel van FIN, samen met oprichter van de Buzinezzclub Leo van Loon. Samen lichten zij toe hoe de samenwerking en opschaling van de Buzinezzclub tot een systeemverandering moet leiden in de sector. Ook voor uw fonds relevante onderwerpen zoals samenwerking met gemeenten, werkgevers en vrijwilligers en onafhankelijke impactmeting komen aan de orde en u bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan dit gesprek tijdens de online koffietafel. Interesse? Meld u zich dan aan! Wilt u meer weten over dit initiatief? Lees hier verder!

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid