Lid worden

Alle nieuwsberichten

Den Haag breekt maatschappelijke en culturele organisaties af

Gepost op 14 november 2022
Voedselbanken worden met veel privaat geld gefinancierd, net als muziekonderwijs, armoedebestrijding, onderzoeksjournalistiek en bijna de gehele culturele sector. Al deze voor de kwaliteit van de samenleving essentiële activiteiten en initiatieven worden bedreigd door de regering.

Het kabinet heeft namelijk de fiscale aftrekmogelijkheid voor periodieke giften beperkt tot €250.000 per jaar en ondanks breed protest van de oppositie heeft de Tweede Kamer daarmee ingestemd. 


Het kabinet blijft naar eigen zeggen afdracht aan goede doelen fiscaal stimuleren, maar dus niet meer voor de hele grote giften. Deze beperking lijkt nauwelijks een probleem, toch? Wie geeft nu jaarlijks meer dan €250.000 aan een goed doel? Inderdaad, niet veel mensen. Maar er speelt iets anders, wat ernstig is en kan leiden tot een afbraak van maatschappelijke en culturele organisaties in ons land.


Bovenstaand artikel is op 13 november in het FD verschenen. Het artikel kun je hier lezen.

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid