Lid worden

Alle nieuwsberichten

Filantropie terug naar de tekentafel

Gepost op 11 oktober 2023
Onlangs is het boek 'Philanthropy Back to the Drawing Board : Shaping a Future Agenda' verschenen. In dit boek dringt Rien van Gendt er bij de filantropische sector op aan om kritisch en reflectief te beoordelen hoe zij het beste kan voldoen aan de belofte die zij doet – en de verantwoordelijkheid die zij heeft – om particuliere middelen te investeren in het algemeen belang.

Met een focus op particuliere stichtingen en publieke liefdadigheidsinstellingen bestrijkt het boek o.a. gebieden als de legitimiteit van filantropie: de voordelen en valkuilen van samenwerking, investeringen afstemmen op missie, het meest effectieve gebruik maken van filantropische uitgaven, besturingssystemen en stijlen, en relaties met begunstigden en lokale gemeenschappen. 

Uiteengezet in de context van de vele uitdagingen van vandaag, waaronder de oorlog in Oekraïne, de klimaatcrisis, de groeiende ongelijkheid en de opkomst van antidemocratische sentimenten.

Gezien de snel evoluerende aard van deze crises en de onzekerheid die deze met zich meebrengen, bieden lessen uit het verleden geen antwoorden meer – vandaar de noodzaak dat filantropie teruggaat naar de tekentafel.

Het boek kun je hier lezen.

Bron: Philea

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid