Lid worden

Alle nieuwsberichten

Frieda de Pater onderscheiden

Gepost op 7 juli 2021
Vice-voorzitter van de FIN Frieda de Pater nam vorige week afscheid als directeur van de Stichting RCOAK en is ter gelegenheid van haar afscheid benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast heeft de Gemeente Amsterdam haar met de Andreaspenning onderscheiden.

Frieda de Pater ontving de Andreaspenning uit handen van de loco-burgemeester van Amsterdam, Marjolein Moorman. Moorman roemde in haar toespraak De Paters grote betrokkenheid bij mensen die om welke reden dan ook buiten de boot (dreigen te) vallen en de manier waarop zij altijd op zoek gaat naar vertrouwen en verbinding.

Verder ging Moorman in op De Paters onmisbare inzet voor voedselhulp tijdens de coronacrisis, op haar rol bij de totstandkoming van het Convenant tussen Gemeente en fondsen, en op het initiatief Lang Leve Kunst, waardoor 500.000 kwetsbare ouderen kennis konden maken met kunst.

De Andreaspenning wordt toegekend aan personen die grote prestaties hebben verricht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling.

Fotografie: Elise Kant

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid