Lid worden

Alle nieuwsberichten

Nederlandse social startups in de race voor IGNITE Award 2024

Gepost op 9 juli 2024
Deze twaalf deelnemers maken na trainings- en coachprogramma kans op investering van een ton

De deelnemers aan IGNITE Award 2024 zijn bekend en daarmee is het startschot voor deze award voor sociaal ondernemerschap gegeven. Dit jaar dingen twaalf gedreven sociaal ondernemers uit het hele land mee. In september beginnen zij aan het trainings- en coachtraject om hun onderneming een kickstart te geven. 

IGNITE Award, een non profit initiatief van het Anton Jurgens Fonds, biedt de startende sociaal ondernemers erkenning en een intensief traject onder leiding van ervaren trainers en coaches. De ondernemers met het beste plan maken bovendien kans op een investering van maximaal €100.000. De winnaars worden op 26 november bekendgemaakt.

De deelnemers aan de IGNITE Award 2024 komen uit het hele land en zijn stuk voor stuk inspirerende ondernemingen. Met hun sociale initiatieven dragen zij bij aan een meer sociale samenleving. Bijvoorbeeld door betekenisvolle, herstelbevorderende en inclusieve werkplekken te creëren, pesten op scholen te verminderen, vluchtelingen en kwetsbare mensen een hoopvolle toekomst te bieden, en door het organiseren van welzijnsbevorderende activiteiten voor bijvoorbeeld ouderen en langdurig zieken.

Nederland bruist van de sociale initiatieven

Melanie Vaessen van IGNITE Award: “Voor onze negende editie van de IGNITE Award hebben we een geweldig aantal aanmeldingen ontvangen. Nederland bruist van initiatieven op het gebied van sociale cohesie, arbeidsparticipatie, zorgvernieuwing en het tegengaan van eenzaamheid en uitsluiting. We zijn onder de indruk van de diversiteit en hoge kwaliteit van de inzendingen. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen zich inzetten voor een socialere wereld. Uit de vele inspirerende inzendingen hebben we dit jaar twaalf bevlogen ondernemers geselecteerd. We kunnen niet wachten om samen met hen meer impact te maken!” 

Deelnemers per gemeente IGNITE Award 2024:

  • Back to code (Groningen) 
  • Breakout Bandits (Lansingerland) 
  • Draad en Daad (Schijndel) 
  • Ervaring Spreekt (Alkmaar) 
  • F I S wear  (Hof van Twente) 
  • Lucerna (Nijmegen)
  • Opbloeier (Helmond)
  • Social Shuffle (Nijmegen)
  • Stichting The Beautiful Unseen (Den Haag)
  • UNSEEN (Amsterdam)
  • VindiQu (Wijdemeren)
  • Zing je sterk (Den Haag)


Positieve bijdrage 

Geselecteerd worden voor de IGNITE Award betekent een kickstart voor alle deelnemers. Tijdens het traject maar ook daarna. IGNITE Award stimuleert hiermee dat de startende ondernemers uitgroeien tot blijvers die langdurig sociale impact gaan maken in de samenleving.

Over IGNITE Award

IGNITE Award speelt een cruciale rol in het bevorderen van sociaal ondernemerschap en het creëren van een meer inclusieve samenleving. IGNITE Award helpt sociaal ondernemers impact te maken en Nederland socialer te maken en écht te veranderen. Beginnende sociaal ondernemers die actief zijn op het gebied van sociale cohesie, arbeidsparticipatie, zorgvernieuwing, het tegengaan van eenzaamheid of uitsluiting binnen de samenleving, krijgen door het trainings- en coachprogramma een vliegende start. 

IGNITE Award wakkert hun vuur aan met individuele coaching en diverse business workshops en helpt hen de stappen te zetten die zij en hun onderneming nodig hebben om nog meer impact te maken en verder te komen. Ieder jaar verbindt IGNITE Award een team van zeer ervaren coaches en trainers aan de deelnemers. Dit jaar voor de negende keer op rij. IGNITE Award is een initiatief van het Anton Jurgens Fonds. 

www.igniteaward.nl