Lid worden

Alle nieuwsberichten

Nieuw fonds sport en bewegen

Door VSBfonds Gepost op 31 maart 2021
Eind mei gelanceerd door NOC*NSF en VSBfonds

NOC*NSF en VSBfonds lanceren eind mei een nieuw Nationaal Fonds voor de Sport. Omdat zij er samen van overtuigd zijn dat de vele sportverenigingen, sportfondsen, sportbonden en andere georganiseerde sportinitiatieven, -projecten en -programmaā€™s in ons land een belangrijke, positieve maatschappelijke impact hebben op de wijken, buurten en gemeenten waar zij actief zijn.

Naast hun bijdrage aan de noodzakelijke beweging en gezondheid van mensen staan deze organisaties vaak midden in de samenleving en vervullen zij een essentiƫle, sociaal verbindende functie.

Waarom een nieuw fonds?!
Sportverenigingen hebben het in het afgelopen coronajaar bijzonder zwaar gehad. Wedstrijden en trainingen gingen veelal niet door. Kantineopbrengsten waren er niet of nauwelijks. En ook de binding met de vele vrijwilligers stond onder druk. Om de sportverenigingen in staat te stellen hun sleutelrol op het gebied van sociale cohesie en inclusie ook na corona te blijven vervullen, kiezen NOC-NSF, het ministerie van VWS en VSBfonds voor een gezamenlijke financiĆ«le inspanning. 

Meer lezen

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid