Lid worden

Alle nieuwsberichten

Onderzoek naar beleid rond dak- en thuisloosheid

Door Kansfonds Gepost op 27 oktober 2023
De problematiek van dak- en thuisloosheid is hard gegroeid. In de afgelopen tien jaar is het aantal dak- en thuisloze mensen zelfs verdubbeld, voor zover er zicht op de cijfers is.

Onlangs ronde Eline Crins – Hoofd Programma’s bij Kansfonds - haar master Management van Publieke Vraagstukken af aan de Universiteit Utrecht.  Voor haar scriptie verdiepte zij zich in het beleid rondom dak- en thuisloosheid van de afgelopen 20 jaar op landelijk en G4 niveau. 

Dakloosheid veroorzaakt groot persoonlijk leed en kost de samenleving veel geld. Om dak- en thuisloosheid op te kunnen lossen is volgens onder andere Kansfonds een verandering van paradigma nodig: van opvang naar wonen. 

Eline onderzocht of sprake was van een transitie in de maatschappelijke opvang. Is er al een verschuiving te zien in beleid waarbij dakloosheid als zorgprobleem wordt gezien naar dakloosheid als woonprobleem? En zo ja, welke innovaties spelen hierbij een rol? 

De scriptie van Eline kun je hieronder downloaden en lezen.

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid