Lid worden

Alle nieuwsberichten

Research kan fondsen scherp houden

Gepost op 21 oktober 2022
Op 23 september 2022 vond in Turijn de International Philanthropy Research Conference plaats met ongeveer 30 vertegenwoordigers uit de Europese fondsenwereld en 30 uit de wereld van filantropie onderzoek in Europa.

Bijna 4 jaar geleden begon Rien van Gendt met de voorbereiding als adviseur van de Compagnia di San Paolo. Sinds 2020 was een Stuurgroep voor de feitelijke organisatie van deze conferentie gestart. Behalve de Compagnia maakten ook Philea en ERNOP daar deel van uit.

Waarom deze conferentie?

Doel van de internationale conferentie was om de relatie tussen filantropie en filantropie research verder te versterken. Wat zijn de onderwerpen die moeten en kunnen worden onderzocht en die van essentieel belang zijn voor het functioneren van de filantropie? Hoe gaan we vormgeven aan die nauwere samenwerking tussen filantropie en onderzoek en hoe gaan we dit financieren? Rien van Gendt schreef de ‘framing paper’ voor deze conferentie onder de titel ‘Imagining the Future of Philanthropy Research in Europe’ en hield de openingsspeech.

meer lezen

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid