Lid worden

Alle nieuwsberichten

Ronald van der Giessen kandidaat voor bestuur Philea

Gepost op 10 maart 2024
FIN voorzitter Ronald van der Giessen is kandidaat voor het bestuur van Philea - de Europese koepelorganisatie voor de filantropie.

Onze voorzitter Ronald van der Giessen is kandidaat voor het bestuur van Philea. De leden van Philea, waaronder een aantal FIN-leden, kunnen vanaf nu tot 5 april stemmen en hebben daarover bericht ontvangen. Het gaat om de plek in het bestuur die is bedoeld voor een vertegenwoordiger uit de ‘Philantropy Infrastructure Organisations (PIO)’, oftewel de nationale brancheverenigingen, zoals de FIN.

Zonder Nederlandse filantropie was er geen Philea, al vanaf het begin begrijpen wij het belang van internationale samenwerking en het belang van de Europese politiek. Ronald zegt daarover: “Samen staan we sterk in Europa. Alleen met een krachtige gezamenlijk stem kunnen we ons laten horen bij alle wetgeving die uit Europa komt en kunnen we de ruimte voor filantropie behouden. Ik zet me daar al vele jaren voor in, eerst in het bestuur van het EFC, de voorganger van Philea, en van de The Hague Club, de vereniging van Europese fondsdirecteuren. En nu als kandidaat voor het nieuwe Philea- bestuur: Ik roep alle Philea-leden op om hun stem uit te brengen op het Philea Forum 2024 op 27-30 mei 2024 in Gent!”
Philea is de Europese koepelorganisatie voor de filantropie en is onze vertegenwoordiger bij de Europese politiek.  

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid