Lid worden

Alle nieuwsberichten

SBF-partners passen samenwerking aan

Gepost op 26 september 2023
De FIN is een van de partners in de Samenwerkende Brancheorganisatie Filantropie, samen met Goede Doelen Nederland en het CIO, Contactorgaan Kerk en Overheid. Gezamenlijk hebben de partners besloten om de samenwerking een andere vorm te geven.

In deze nieuwe vorm blijft het sectorbelang gezamenlijk gedragen en is er ook meer ruimte voor belangenbehartiging die meer specifiek op de FIN-leden is gericht, efficiënter is, en meer proactief. De juridische vorm van de SBF bracht met zich mee dat iedere standpunt eerst onderling moest worden afgestemd, waardoor er soms momentum verloren ging.  


De samenwerking wordt voortgezet, maar deze juridische vorm wordt losgelaten. Hiermee blijft het gezamenlijk belang van de filantropie gediend en kan de FIN tegelijkertijd voor haar leden een effectievere en sterker geprofileerde belangenbehartiging uitvoeren. Bovendien wordt het makkelijker om met andere maatschappelijke organisaties samen te werken als dat in het belang is van de FIN-leden.   


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Siep Wijsenbeek, via s.wijsenbeek@verenigingvanfondsen.nl 

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid