De gevolgen van een verkeersongeluk, huiselijk geweld, seksueel misbruik, een (gewelds)misdrijf of oplichting hebben dan een teĢ grote impact. Het zorgt ervoor dat mensen plotseling hun inkomen of spaargeld verliezen, gedwongen moeten verhuizen, maanden ziek thuis zitten of de zorgkosten zien opstapelen. Steeds meer mensen hebben onvoldoende buffer om dit soort tegenslag op te vangen. Slachtoffers en hun gezinnen lopen vast en staan er, voor hun gevoel, alleen voor. Voor hen werken bestaande voorzieningen te langzaam of onvoldoende. Ze vallen ātussen wal en schipā en komen door wat hen is aangedaan een tweede keer in de problemen. Voor hen is er Noodhulp van Fonds Slachtofferhulp: snelle en directe ondersteuning in de vorm van geld, goederen of advies.
"Iedere dag kloppen slachtoffers bij ons aan en we maken ons zorgen over wat er de komende maanden gaat gebeuren. Door de stijgende kosten van levensonderhoud hebben steeds meer mensen in Nederland geldproblemen. En dat maakt hen kwetsbaar. Slachtoffer worden van een misdrijf of ongeval zorgt dan al snel voor een financiƫle noodsituatie. Onze Noodhulp is in veel gevallen juist dat zetje wat iemand nodig heeft om niet verder in de problemen te raken en de draad weer op te kunnen pakken".
Dusjka Stijfhoorn, senior beleidsmedewerker, Fonds Slachtofferhulp
Over Fonds Slachtofferhulp
Fonds Slachtofferhulp gelooft in de kracht van mensen. Zij helpen slachtoffers die kracht te hervinden. Ze agenderen en ageren. Initiƫren en innoveren. Testen en toetsen. Raadplegen en regelen. Allemaal zodat slachtoffers in Nederland hun leven zo snel mogelijk weer kunnen oppakken. Dit doen ze al meer dan dertig jaar, met succes!
Afhankelijk van giften
Elke dag weer wordt er een beroep gedaan op Noodhulp. Fonds Slachtofferhulp ontvangt geen overheidsgeld en is afhankelijk van giften uit de samenleving om dit werk te kunnen doen.
FIN leden die Noodhulp van Fonds Slachtofferhulp steunen:
Meer weten of ook helpen?
Wil jij ook meehelpen of meer weten over Noodhulp van Fonds Slachtofferhulp? Vraag dan vrijblijvend het projectplan aan bij Dusjka via stijfhoorn@fondsslachtofferhulp.nl of 06 132 130 38.