Lid worden

Alle nieuwsberichten

Testwet is nekslag voor musea, theaters, concertzalen en bioscopen

Gepost op 17 mei 2021
Verplichte toegangstesten voor museum- of theaterbezoek houden het publiek weg. De testwet moet van tafel, schrijven directeuren van culturele instellingen en kunstenaars in een brandbrief aan de Kamer.

Tientallen kopstukken uit de kunst- en cultuursector zijn bezorgd over de gevolgen van de tijdelijke testwet voor musea, theaters, concertzalen en bioscopen. Dat blijkt uit een open brief die 10 mei in NRC verscheen. De FIN heeft deze 'brandbrief' ook ondertekend.

‘Deze nieuwe wet betekent nog meer hindernissen en beperkingen voor bezoek aan cultuur,’ zo melden de briefschrijvers. Volgens hen hebben de zogenoemde pilottesten voor toegang de afgelopen tijd bewezen dat een testplicht een te grote drempel vormt voor veel publiek. En dat kan de culturele sector er financieel niet bij hebben. ‘Dus zullen na invoering van de testwet extra financiële steunmaatregelen noodzakelijk blijven,’ meent het gezelschap met daarin ook fotograaf Erwin Olaf, acteur Gijs Scholten van Aschat en schrijver Arnon Grunberg.

De brandbrief kun je hier lezen.

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid