De continuïteit van de filantropie

Juist nú belangrijk in tijden van crisis! Wilt u meer lezen over de aanpak van onze fondsen en foundations? Of wilt u zelf graag bijdragen? Informatie over de aanpak van de crisis

Lid worden

Alle nieuwsberichten

Uitstel publicatieplicht financiële gegevens ANBI's met vier maanden mogelijk wegens coronacrisis

Gepost op 19 juni 2020

Op 18 juni heeft het Ministerie van Financiën de ‘Fiscale tegemoetkomingen naar aanleiding van de coronacrisis' geactualiseerd. Een van de toevoegingen is het onderdeel: ‘Uitstel publicatieplicht financiële gegevens ANBI’s’.

Als het een ANBI vanwege de coronacrisis niet lukt om binnen 6 maanden na afloop van het boekjaar de financiële gegevens te publiceren, kan er 4 maanden uitstel worden verkregen. Dit betekent dat de ANBI de financiële gegevens maximaal 10 maanden na afloop van het boekjaar alsnog moet publiceren.

Als een ANBI hier gebruik van wil maken, moet deze op de eigen website het bestuursbesluit tot verlenging bekend maken. Dit moet binnen 6 maanden na afloop van het boekjaar. Ook moet hieruit blijken waarom het niet gaat lukken om de financiële gegevens binnen de standaard termijn van 6 maanden te publiceren.

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid