Lid worden

Alle nieuwsberichten

Update over beperking periodieke giftenaftrek

Gepost op 14 november 2022
De giftenaftrek staat onder druk in politiek Den Haag, in september berichtten wij je over de plannen van het Kabinet om de belastingaftrek van periodieke giften aan ANBI’s te beperken. Helaas is vorige week de maatregel om de aftrekmogelijkheid voor periodieke giften tot € 250.000 per jaar te beperken goedgekeurd door de Tweede Kamer.

Er is nog een goede poging gedaan om dit te voorkomen. Dankzij de inspanningen van de FIN als vaste pijler van de SBF, de gezamenlijke belangenbehartiger voor de hele sector, heeft SGP Kamerlid Stoffer in nauw overleg met de sector een amendement ingediend om de schade te beperken. Zijn amendement stelde de grens voor de aftrek van periodieke giften op € 1 miljoen. De SBF heeft zich voor het amendement ingespannen met als resultaat dat alle oppositiepartijen behalve PvdA en GroenLinks voor het amendement stemden. Daarmee is er helaas geen meerderheid in de Tweede Kamer behaald. 

De lobby zal nu worden voortgezet richting de Eerste Kamer. Daarnaast bereiden wij ons voor op de aanstaande debatten over belastingaftrek in het algemeen, vermogensongelijkheid en de evaluatie van het ANBI-stelsel. Er staat dus nog veel op de agenda de komende tijd. De FIN zal daarbij intensief met de leden samenwerken. Een aantal leden is direct betrokken in de werkgroep belangenbehartiging. 

Je bent van harte uitgenodigd om ook mee te helpen, bijvoorbeeld door communicatie over de positieve bijdrage van de sector aan de samenleving, of door de inzet van jouw politieke netwerk. Je kunt hierover contact opnemen met Siep Wijsenbeek, via info@verenigingvanfondsen.nl. Wij houden jullie op de hoogte en alvast veel dank!

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid