Lid worden

Alle nieuwsberichten

Voorzitter gezocht

Gepost op 22 maart 2023
Wij zoeken een voorzitter voor de Commissie Code Goed Bestuur.

De FIN Commissie Goed Bestuur 

De FIN Commissie Goed Bestuur (CGB) adviseert het FIN-Bestuur over de opzet en werking van de zelfregulering op basis van de FIN Code Goed Bestuur. De CGB monitort het proces van de zelfregulering en rapporteert daarover aan het FIN-Bestuur. Het bestuur van de FIN kan de CGB uitnodigen om over de zelfregulering in de ALV te presenteren.

Daarnaast heeft de CGB een rol in het toetsingsproces met de beoordeling en bekrachtiging van de toetsing en de toekenning van het Label FIN Code Goed Bestuur. 

De CGB heeft ca. 8 korte online vergaderingen over individuele toetsingen en 2-3 fysieke vergaderingen per jaar. 

Profiel voorzitter van de Commissie Goed Bestuur  
De voorzitter van de commissie:

  • Vervult een functie bij één van de FIN-leden (dat hoeft niet persé directeur of bestuurder te zijn). Het is een voorwaarde dat het betreffende fonds getoetst is;
  • Kan ook van buiten de vereniging komen, mist de kandidaat voldoende ervaring en affiniteit heeft met fondsen en foundations;  
  • Heeft kennis, ervaring en affiniteit op het gebied van zelfregulering, governance en accountancy;
  • Heeft brede kennis en ervaring over hoe de leden van de FIN opereren;
  • Opereert onafhankelijk en heeft geen met de FIN tegenstrijdige belangen;
  • Heeft ruime bestuurlijke ervaring;
  • Heeft een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en kan de commissie goed vertegenwoordigen;    
  • Is beschikbaar voor minimaal ca. 1 uur in de week (er is geen vaste tijdsbesteding, deze varieert aan de hand van het aantal toetsingen en lopende zaken ronden de zelfregulering.)  

De functie is onbezoldigd, eventuele onkosten kunnen worden vergoed. De zittingstermijn in de commissie is 3 jaar, deze termijn kan eenmalig met 3 jaar worden verlengd.   

Kandidatuur 

Wil jij je kandidaat stellen als voorzitter? Stuur dan een bericht naar Siep Wijsenbeek, directeur van de FIN via directeur@verenigingvanfondsen. Jouw kandidatuur of voordracht wordt strikt persoonlijk en vertrouwelijk behandeld. 

De voorgedragen kandidaten zullen binnen de CGB en het FIN-Bestuur worden besproken, waarna het FIN-bestuur de voorzitter benoemt in de commissie. De ingangsdatum wordt bepaald in overleg met de kandidaat. 

Hier lees je meer over de FIN Code Goed Bestuur


Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid