Lid worden

Alle nieuwsberichten

Vrijwillige bestuurders verdrinken in regelgeving

Gepost op 6 maart 2023
Vrijwillige bestuurders zijn meer tijd kwijt aan het implementeren en volgen van wetten en regels dan aan het maatschappelijke doel. Klemmend beroep op de overheid: 5 jaar geen nieuwe regelgeving!

Maar liefst de helft van alle volwassen Nederlanders doet vrijwilligerswerk. Miljoenen mensen die belangeloos, elk op hun ei- gen vlak, de wereld mooier willen maken. Die inzet vindt plaats in de tienduizenden maatschappelijke stich- tingen, verenigingen, kerkgenootschap- pen en sportclubs die Nederland rijk is en waarvan de meeste geheel door vrijwilligers worden gedragen.

Vrijwilligers willen hun tijd zoveel mo- gelijk besteden aan het doel dat hun aan het hart gaat. Iedereen snapt dat er ook tijd moet worden besteed aan organisatiezaken. De stichting of vereniging moet natuurlijk goed worden bestuurd, administratief op orde zijn en voldoende transparant. Maar die verhouding is helemaal zoek.

Dit artikel is op 12-06-2021 verschenen in Het Financieele Dagblad.

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid