Lid worden

Alle projecten

Stichting Nieuw Thuis Rotterdam

Gepost op 17 januari 2020
Stichting Nieuw Thuis Rotterdam (SNTR) wil 200 Syrische gezinnen met een verblijfsvergunning een nieuw thuis in Rotterdam bieden. Zo snel mogelijk meedoen met de Nederlandse samenleving in het doel.

SNTR biedt een intensief programma waarin alle deelnemende statushouders begeleiding krijgen. Het aangeboden programma bestaat uit huisvesting, maatschappelijke begeleiding, een versneld taaltraject, het leren kennen van de wijk en de stad en het zoeken naar passend (vrijwilligers) werk en/of onderwijs. Er wordt gekeken naar persoonlijke doelen en hoe de deelnemers deze kunnen bereiken.


Onderzoek

Om aan te kunnen tonen of het aangeboden programma van SNTR er echt voor zorgt dat nieuwkomers zich sneller thuis voelen in Rotterdam, wordt er onderzoek naar het programma gedaan door de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).


Rol van het Fonds

Stichting Nieuw Thuis Rotterdam is een typisch voorbeeld van een innovator. Dit omdat SNTR op een vernieuwende manier een (volledig) integratieprogramma aanbiedt.


Samenwerking

Stichting Nieuw Thuis Rotterdam is een initiatief van Stichting De Verre Bergen. De Verre Bergen wil Rotterdam beter en sterker maken. Dit doet deze stichting door sociaal maatschappelijke programma’s te bedenken, te steunen, te ontwikkelen, uit te voeren, continue te verbeteren en te onderzoeken op maatschappelijk rendement en de kennis hierover te delen. 


Meer informatie

Stichting de Verre Bergen

Stichting Nieuw Thuis Rotterdam

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid