Lid worden

Duurzaam beleggen

Goed doen betekent ook goed beleggen. Veel FIN-leden beleggen en besteden de opbrengsten daarvan aan goede doelen in lijn met hun missie. Vanwege deze maatschappelijke missie letten zij ook op duurzaamheid, de maatschappelijke effecten van hun beleggingen.

Duurzame energie of biologische landbouw
Duurzaam beleggen begint met het uitsluiten van negatieve maatschappelijke effecten, zoals bijvoorbeeld wapenhandel en tabak. Er zijn ook beleggingen die positieve maatschappelijke effecten kunnen hebben, zoals investeringen in duurzame energie of biologische landbouw. De FIN-leden stimuleren elkaar onderling in het duurzaam beleggen door kennisuitwisseling en samenwerking, onder andere in de FIN Werkgroep Beleggen (TROV)

Impact Investing
Als het positieve maatschappelijke effect voorop staat, boven financieel rendement, dan is er sprake van Impact Investing. Sommige fondsen en foundations zien Impact Investing als een alternatief voor doneren, anderen wenden hun gehele vermogen er voor aan. Het is een markt met sterke groei in vraag en aanbod. De FIN zet zich bij de belangenbehartiging in voor de ontwikkeling van Impact Investing. Wij vragen aandacht voor deze nieuwe markt bij overheid en politiek en signaleren belemmeringen en kansen bij bestaande en nieuwe wet- en regelgeving. 

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid