Lid worden

Filantropie in tijden van crisis

De coronacrisis raakt de hele samenleving. Een ongekende tijd waarin veel van ons wordt gevraagd. Iedereen die in de zorg en andere cruciale beroepen werkt, staat onder grote druk. Voor ouderen en chronisch zieken dreigt onzekerheid en sociaal isolement. Ouders balanceren tussen werk en de kinderen thuis. Gelukkig willen mensen elkaar graag helpen en bijstaan, steeds meer initiatieven krijgen vorm om elkaar door deze zware tijden te helpen.

Aanpak vanuit de sector 

De fondsen en foundations in Nederland maken zich in deze tijd extra sterk voor hun goede doelen partners zodat die zich kunnen blijven inzetten voor het maatschappelijk belang. Daarom is het initiatief genomen om binnen de FIN de aanpak van de gevolgen van deze crisis te delen om zoveel mogelijk te helpen. 

In de woorden van Sanne ten Bokkel Huinink, directeur van Fonds 1818: ‘Ruimhartig werken waar kan, juist in deze volkomen unieke tijd’. De FIN leden beseffen zich dat ze juist in deze tijd iets extra’s moeten doen. Als branchevereniging willen wij onze leden hierin graag faciliteren. Daarom hebben wij het initiatief genomen om binnen de FIN de aanpak van de gevolgen van deze crisis te delen om de partners beter te kunnen helpen. Het gaat om vraagstukken, zoals: 

  • Hoe kunnen we onze partners door de crisis heen helpen? 
  • Wat betekent de crisis voor de kernthema’s van de fondsen en foundations op de korte en lange termijn? 
  • Welke urgente problemen en initiatieven verdienen gezamenlijke steun?

Wilt u meer weten?

Heeft u praktische vragen over hoe u kunt bijdragen aan bestaande initiatieven? Heeft u hulp nodig bij de opstart van een nieuw project? Of wilt u van gedachten wisselen over zaken die bij uw fonds in tijden van deze crisis spelen? Wij nodigen u graag uit om contact met ons op te nemen via 070- 32 62 753 of via onderstaande button.

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid