Lid worden

Alle projecten

Circle Cities Dashboard - het meten en voorspellen van de werkgelegenheid in circulaire steden

De circulaire economie is een van de drie thema’s van de Goldschmeding Foundation.

Foto © Jon Moe en Circle Economy

De circulaire economie is een van de drie thema’s van de Goldschmeding Foundation. In de circulaire economie worden grondstoffen zo efficiënt mogelijk gewonnen, verwerkt en hergebruikt om zo een oplossing te bieden aan de maatschappelijke uitdaging om de ecosystemen te beschermen en de uitstoot van CO2 te beperken. Een circulaire economie vergt een andere manier van werken, consumeren en produceren. Daarmee beïnvloedt circulaire economie de arbeidsmarkt van de toekomst. Vooral in steden worden de effecten en de noodzaak van een circulaire manier van werken zichtbaar.  

Daarom is in het project Circle Cities Dashboard, een project van Circle Economy, een methode ontwikkeld om het aantal circulaire banen, en de bijbehorende vaardigheden, van een regionale economie in kaart te brengen. Onderzoekers van Circle Economy en haar wetenschappelijke partners, werkten aan een methode om inzicht te geven in de huidige en toekomstige banen die nodig zijn in de transitie naar een circulaire stad.


Samenwerking

Samen met universiteiten en onderzoeksinstituten verzamelt het Circle Cities Program kennis over dit complexe onderwerp. Vervolgens dragen de stad, regio en lokale ondernemingen gezamenlijk bij aan het implementeren van deze kennis in de praktijk. Circle Economy werkt samen met partnerorganisaties en zorgt voor begeleiding bij het opstellen van uitvoerbare plannen om de circulaire economie met meetbare resultaten te bereiken. Zo zijn verschillende vervolgprojecten ontstaan vanuit deze methode; met name voor Amsterdam, Rotterdam en Brussel. Ook is naar aanleiding van het Circle Cities Dashboard het Jobs & Skills Programma van start gegaan.


Rol foundation

De Goldschmeding Foundation voor Mens, Werk en Economie werkt aan een inclusieve en duurzame samenleving vanuit de overtuiging dat een betere wereld ontstaat als mensen elkaars belangen dienen. Hiervoor ondersteunen wij innovatieve praktijkprojecten en excellent wetenschappelijk onderzoek binnen de thema’s Inclusiviteit, Circulaire Economie en Menswaardige Economie. 

Meer informatie over Circle Economy

Meer informatie over de rollen van fondsen en foundations


 


Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid