Lid worden

Alle projecten

Civitates

Door Adessium Foundation Gepost op 11 november 2019
Met het Programma Publiek Belang zet de Adessium Foundation zich in voor een open, democratische samenleving.


Met het Programma Publiek Belang zet Adessium Foundation zich in voor een open, democratische samenleving. Een samenleving waarin de beschikbaarheid van onafhankelijke en feitelijke informatie het publieke belang waarborgt en integer handelen stimuleert. Het programma stimuleert waarheidsvinding, de beschikbaarheid van kwaliteitsinformatie en het publieke debat in het digitale tijdperk. Hiermee draagt Adessium Foundation bij aan een integer, democratisch en effectief Europa. Adessium Foundation ondersteunt hiertoe initiatieven gericht op journalistiek onderzoek, publieke bewustwording en beleidsbeĆÆnvloeding.

Samenwerking

Civitates is een samenwerkingsverband van 16 fondsen die gezamenlijk het hoofd willen bieden aan antidemocratische ontwikkelingen in Europa. Civitates zet zich in voor versterking van de democratie, de rechtsstaat en de rule of law in Europa. Twee themaā€™s staan daarbij centraal: 

  • Tegengaan van afbreuk van de democratische rechtsstaat. Civitates ondersteunt maatschappelijke organisaties die zich bevinden in vijandige omgevingen, om Europese fundamentele waarden te waarborgen. Ze stimuleert een omgeving waarin maatschappelijke organisaties in staat worden gesteld om hun werk te doen.
  • Civitates ondersteunt onderzoek om de effecten van digitalisering op het publieke discours inzichtelijk te maken. 


Rol van de foundation

Adessium Foundation is Ć©Ć©n van de oprichters en medefinancier van Civitates.


>> Meer informatie over Civitates

>> Meer informatie over de rollen van fondsen en foundationsOok deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid