Lid worden

Alle projecten

Programma Open Hiring

Door Start Foundation Gepost op 16 december 2019
Start Foundation is continue op zoek naar nieuwe mogelijkheden om samen aan een arbeidsmarkt te bouwen waarin iedereen meedoet. Ook in Nederland zijn er nog te veel mensen die nu niet meedoen op de arbeidsmarkt, en dat wel graag willen en kunnen.


Start Foundation is continue op zoek naar nieuwe mogelijkheden om samen aan een arbeidsmarkt te bouwen waarin iedereen meedoet. Ook in Nederland zijn er nog te veel mensen die nu niet meedoen op de arbeidsmarkt, en dat wel graag willen en kunnen. De verkeerde achternaam, een te hoge leeftijd, een ontbrekend diploma, allerlei niet direct ter zake doende zaken kunnen voldoende zijn om mensen uit te sluiten. Daarom introduceert de foundation Open Hiring in Nederland. Open Hiring houdt in dat, als je wilt werken, gewoon aan de slag gaat. Zonder sollicitatiegesprek, cv of bemoeienis van de overheid. Iedereen is welkom. Het Amerikaanse bedrijf Greyston is de bakermat van Open Hiring. Het Amerikaanse bedrijf  biedt al 35 jaar via Open Hiring werk aan mensen die het moeilijkst aan een baan kunnen komen. Greyston en Start Foundation zijn een samenwerking aangegaan om Open Hiring te vertalen naar de Nederlandse situatie. Via het programma Open Hiring wordt de haalbaarheid in Nederland onderzocht en in de praktijk getest. Met het uiteindelijke doel om ook in Nederland meer mensen die nu aan de zijlijn staan een kans te bieden op een baan.

Samenwerking

In Nederland zijn we samen met werkgevers en instanties, zoals Werkgever Service Punten (WSP), Cedris, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en gemeenten, de Nederlandse variant van Open Hiring aan het onderzoeken en ontwikkelen. En brengen die via kleinschalige experimenten in praktijk bij bedrijven.

De rol van de foundation

Start Foundation heeft de rol van maatschappelijk ontwikkelaar, aanjager en inspirator. Het programma wordt uitgevoerd en gefinancierd door de foundation. Alle kennis wordt gedeeld via een speciaal Open Hiring-platform.

>>Meer informatie over het programma Open Hiring®

>> Meer informatie over de rollen van fondsen en foundations


Foto © Jan Reinier van Vliet; gemaakt bij Chain Logistic, een van de bedrijven die met Open Hiring gestart is.

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid