Lid worden

Belangenbehartiging voor fondsen en foundations

Of het nu gaat om veranderende wetgeving of om ANBI-faciliteiten: wij zetten ons in voor wat onze leden belangrijk vinden en laten uw stem horen bij overheid en politiek. Wij streven naar een klimaat waarin ook uw organisatie optimaal kan functioneren.

Een van de kerntaken van de FIN is belangenbehartiging. De FIN draagt bij aan een sterke infrastructuur van de filantropie en aan voldoende ruimte voor het particulier maatschappelijk initiatief. Zo kunnen FIN-leden en de door hun gesteunde maatschappelijke initiatieven blijvend het verschil maken in onze samenleving.

Om de belangen van haar leden te kunnen behartigen, onderhoudt de FIN contacten met de overheid, de politiek, maatschappelijke organisaties en de media. Zo draagt de FIN via de Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF) bij aan de behartiging van de gemeenschappelijke belangen van de filantropie samen met Goede Doelen Nederland (GDN) en het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO).

FIN als woordvoerder

Wanneer het gaat om het collectieve belang van de FIN-leden en de filantropie, treedt de FIN via persberichten en interviews op als woordvoerder naar de media. Verder onderhoudt de FIN contacten met banken, notarissen en adviseurs die actief zijn op het terrein van de filantropie.

Internationaal

De FIN is internationaal actief door deelname aan het DAFNE netwerk (Donors And Foundations Networks in Europe). Dit is een verband waarin de Europese verenigingen voor fondsen en foundations belangenbehartiging bij de Europese overheid en politiek uitvoert in nauwe samenwerking met EFC (European Foundation Centre).

Nieuwsberichten over dit thema
Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid